EN fa

جلسه شورای علمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی

 | تاریخ ارسال: 1404/4/22 | 
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فارابی، نخستین‌ شورای علمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با حضور رؤسای کارگروه‌های شانزده‌گانه بخش داخلی جشنواره در محل تالار ابونصر محمد فارابی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در این‌ جلسه،‌ دکتر سعید غیاثی ندوشن، رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، ضمن تشکر از اساتید برجسته‌ای که مسئولیت گروه‌های تخصصی بخش داخلی جشنواره را عهده‌دار شده‌اند، اقدامات انجام شده برای دریافت آثار علمی در دبیرخانه جشنواره را تشریح کرد. ایشان افزود: به منظور افزایش کمی و کیفی آثار دریافتی علاوه بر اطلاع رسانی‌های معمول، نامه‌نگاری‌ با دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و گروه‌های علوم انسانی و اجتماعی و اسلامی دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه انجام شد. وی بیان داشت، همچنین با هماهنگی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم که دبیر جشنواره نیز هستند هماهنگی لازم برای مکاتبه و اطلاع رسانی به دانشگاه‌ها و موسسات و مراکز پژوهشی صورت گرفت تا اطلاع‌رسانی کاملی جهت مشارکت افراد حقیقی و سازمان‌هایحقوقی جهت معرفی و ارسال آثار انجام گیرد.
در ادامه دکتر وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی ضمن تسلیت شهدای جنگ ۱۲ روزه به خصوص شهدای علمی و گرامی‌داشت یاد آن‌ها، به اهمیت جشنواره فارابی اشاره کرد و گفت: این جشنواره با همت استادان و محققان برجسته‌ای شکل گرفته و چند کارکرد مهم دارد بخصوص ایجاد سرمایه نمادین برای حوزه علوم انسانی که- علیرغم نیازی که کشور در حوزه‌های مختلف در بحث هویت و انسجام ملی و بحث‌هایی که همین جنگ اخیر نشان داد که چقدر برای کشور مهم و حیاتی است و همپای مباحث مربوط به فناوری برای کشور مهم هستند- مورد کم‌مهری سازمان‌های دانشگاهی و ساختارهای غیردانشگاهی قرار گرفته است. به‌گفته ایشان، این علاوه‌بر این، جشنواره فارابی می‌تواند تقویت کننده اجتماع علمی باشد. کارویژه دیگر جهت دهی به علم است؛ نوع برگزیدگان و معیارهایی که تعیین می‌شود برای سال‌های آتی به‌ویژه محققین جوان تأثیرگذار است و جهت می‌دهد تا آنها با تمرکز بر موضوعات و شیوه‌ها و روش‌ها بر پژوهش‌ها و تحقیقات خود متمرکز شوند و آن‌ها را  ساماندهی کنند و این برای نهاد علم خیلی مهم و مؤثر است.
در ادامه، دکتر رضا ماحوزی، دبیر علمی جشنواره، ضمن تشریح آیین‌نامه جشنواره و فرایند اجرایی داوری‌ها گفت: در این دوره با کارها و اقدامات انجام شده در دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی ۴۷۱۴  اثر در گروه‌های شانزده‌گانه داخلی دریافت شد و بر اساس شیوه‌نامه‌ها، پالایش اولیه و شکلی آن جهت آغاز به کار گروه‌های شانزده‌گانه داخلی صورت گرفته است. ایشان در ادامه بیان داشت: ما در این دوره از دانشگاه‌های سراسر کشور کمک خواستیم که لااقل در بخشی از فرایند انتخاب آثار ممتاز به دبیرخانه فارابی کمک کنند که از این مسیر حدود صد اثر برای گروه‌های شانزده‌گانه معرفی شده است.
همچنین در بخش دیگری از این‌ جلسه، ایده‌ها و پیشنهادهای تازه‌ای به منظور تقویت هر چه بیشتر جشنواره از سوی اعضای شورای علمی طرح گردید.

 




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 36 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر