کنسرسیوم مطالعات آینده هوش مصنوعی با هدف: توسعه بهکارگیری رویکرد مشارکتی، بینرشتهای و بینالمللی، از طریق شبکهسازی و آگاهیبخشی در راستای ایجاد درک مشترک از کاربست و اهمیت تفکر، گفتمانسازی و شکلدهی به آینده مطلوب پیشرفت هوش مصنوعی در کشور ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳ به امضای دکتر علی باقر طاهرینیا، دکتر سعید غیاثی ندوشن، دکتر سید سروش قاضی نوری و دکتر محمد حسن زاده روسای موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، مؤسسه تحقیقات علمی کشور و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران رسید.
![](./files/site1/images/14031012.jpg)
چهار مؤسسه مهم پژوهشی با امضای سند تشکیل «کنسرسیوم مطالعات آینده هوش مصنوعی»، برنامه جامع خود برای سیاستگذاری و مدیریت این فناوری راهبردی را کلید زدند. این کنسرسیوم بهرهگیری از رویکردهای میانرشتهای و تخصصهای متنوع، به دنبال ارائه مشاوره و راهکارهای علمی به نهادهای دولتی و خصوصی فعال در حوزه هوش مصنوعی است.
در عصری که هوش مصنوعی در حال بازتعریف مرزهای علم، فناوری و نوآوری است و زیستبوم دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای فناور در سراسر جهان را دگرگون کرده، نظام علمی و فناوری ایران با تشکیل یک شبکه تخصصی مطالعاتی، گام مهمی در مسیر درک و هدایت این تحول راهبردی برداشته است. تحولی که از آزمایشگاههای تحقیقاتی تا شرکتهای دانشبنیان، از مراکز نوآوری تا پارکهای علم و فناوری و از دانشگاهها تا صنایع پیشرفته را متأثر ساخته و نیازمند رویکردی جامع، میانرشتهای و آیندهنگر است.
دکتر غیاثی ندوشن، رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی با اشاره به تجربه کشورهایی مانند چین و هند گفت: «امروز رقابت جهانی در هوش مصنوعی به مرحله سرنوشتسازی رسیده و کشوری در این عرصه موفق خواهد بود که بتواند سیاستهای منسجم و هوشمندانهای را در پیش بگیرد. این کنسرسیوم با ترکیب توانمندیهای چهار نهاد تخصصی، مسیر ایران در این رقابت جهانی را هموار خواهد کرد».
دکتر قاضینوری، رئیس موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور نیز با تأکید بر ضرورت اقدام سریع افزود:«هوش مصنوعی صرفاً یک فناوری نیست؛ پدیدهای است که تمام ابعاد زندگی از آموزش و اشتغال تا سلامت و امنیت را متحول میکند. این کنسرسیوم با رویکردی جامع و آیندهنگر، راهکارهای علمی برای بهرهگیری حداکثری از فرصتها و مدیریت چالشهای احتمالی را ارائه خواهد کرد».
بر اساس این گزارش،کنسرسیوم جدید با محوریت شش مأموریت کلیدی از جمله ایجاد اجماع ملی، ارتقای آگاهی عمومی، سیاستگذاری هوشمندانه و توسعه همکاریهای بینالمللی، فعالیت خود را آغاز کرده است. همچنین این مجموعه به عنوان مرجع علمی سیاستگذاری هوش مصنوعی، مشاور نهادهای تصمیمگیر کشور خواهد بود.
دکتر طاهرینیا، معاون وزیر و رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی با اشاره به تحولات پیش رو خاطرنشان کرد: «در دهه آینده، هیچ شغل و رشته تحصیلیای از تأثیر هوش مصنوعی مصون نخواهد ماند. این کنسرسیوم با رصد دقیق روندها، به بازطراحی نظام آموزشی و مهارتی کشور کمک خواهد کرد».
دکتر حسنزاده، رئیس ایرانداک نیز تصریح کرد: «زیرساختهای فنی و شبکه گسترده متخصصان ما در خدمت توسعه متوازن هوش مصنوعی در کشور خواهد بود. ما میتوانیم با همگرایی ملی، ایران را به یکی از قطبهای نوظهور هوش مصنوعی در منطقه تبدیل کنیم».
دبیرخانه کنسرسیوم در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی مستقر است که با قابلیت عضوگیری از سایر نهادهای علمی و تخصصی طراحی شده و به زودی برنامه عملیاتی خود را برای پنج سال آینده اعلام خواهد کرد.
دفعات مشاهده: 255 بار |
دفعات چاپ: 15 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر