به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، دکتر رضا غلامی؛ رئیس پژوهشگاه در مراسم رونمایی از ۲۳ عنوان از تازههای انتشارات پژوهشگاه، ضمن تشکر از مدیر و همکاران انتشارات پژوهشگاه بر اهمیت چرخه نشر و توزیع آثار کتابهای پژوهشگاه در پیشرفت علمی پژوهشگاه تاکید کرد. دکتر غلامی افزود: انتشارات پژوهشگاه به چاپ کتابهایی اهتمام دارد که یا آوردههای جدیدی برای جامعه علمی داشته باشد یا به طور ویژه به جلو راندن پروژه فکری پژوهشگاه کمک کند.
رئیس پژوهشگاه ادامه داد: ترجمه کتاب برای پژوهشگاه کار درجه دو محسوب نمیشود؛ بلکه ترجمه هدفمند آثار ممتاز به زبان فارسی چنانچه به پر کردن خلاهای علمی یا نزدیک کردن جامعه علمی به مزرهای علمی مدد برساند، حتما در دستور کار انتشارات قرار خواهد گرفت. دکتر غلامی در پایان صحبتهای خود، ضمن تشکر از جناب آقای دکتر مخبر، تولید برنامه کتابگاه در شبکه دانشگاه ایرانی را در معرفی و نقد کتابها پژوهشگاه بسیار راهگشا توصیف نمود.

سرکار خانم عظیمی، رئیس اداره انتشارات پژوهشگاه سخنران بعدی بودند. ایشان ضمن تشکر از رئیس پژوهشگاه به خاطر حمایت ویژه ایشان از انتشارات و همچنین اعضای شورای نشر و تمامی کسانی که در فرایند تهیه و تولید کتاب حضور دارند گفت: طی دو سال اخیر ۵۵ عنوان کناب جدید داشتهایم و ۵۰ عنوان هم به دلیل تقاضای بازار و نبود در انبار تجدید چاپ شده است. درخصوص فروش کتابهای پژوهشگاه نیز این نکته گفتنی است که انتشارات پژوهشگاه یک انتشارات تخصصی و دانشگاهی است که در سالهای اخیر جای خود را در میان مخاطبین خاص و استادان و پژوهشگران پیدا کرده است. طی دو سال اخیر ۶۰۹۰ نسخه کتاب فروخته شده است که ۹۱۹ نسخه آن الکترونیک بوده است. تا پایان سال نیز برنامه انتشارات این است که حدود ۱۱ عنوان جدید را روانه بازار نشر کند.
وی در ادامه اظهار داشت: در میان آثار منتشر شده کتابهایی مانند: سیر تجدد، فارابی احیاگر حکمت، نزاع دانشکدهها، استادان و نااستادان، نگاهی انتقادی به دانشگاه هاروارد، اساتید برتر، بسته شدن ذهن آمریکایی، مردمنگاری ایرانی، مطالعات فرهنگی، شناخت و علاقههای انسانی، تجدد رمانتیک، تجربه تجدد، مسئله علم و علم انسانی در دارالفنون عصر ناصری از جمله کتابهایی هستند که با اقبال جامعه علمی و دانشگاهی مواجه شده است.

در ادامه دکتر دین پرست؛ رئیس شورای نشر پژوهشگاه ضمن خوشامدگویی به مؤلفان و مترجمان حاضر در جلسه بیان داشتند: در شورای نشر تلاش شده علاوه بر حفظ نقاط قبلی، دقتهای علمی لازم مورد توجه قرار گرفته و همچنین به موارد شکلی و چاپی توجه بیشتری شود. فرایند تایید آثار در شورای نشر کاملا علمی و دقیق است که ذیل ماموریتهای پژوهشگاه، کتابهای پیشنهاد شده بررسی و ارزیابی و در فرایند چاپ قرار میگیرند.
در ادامه دکتر ماحوزی در پایان گفتند: توزیع مناسب و هدفمند و ارسال کتابهای درخور این پژوهشگاه به دانشگاهها و مؤسسات مهم و مطرح، کمک بزرگی به تقویت ادبیات حوزه آموزش عالی میکند. همچنین باید علاوه بر برنامه کتابگاه در شبکه دانشگاه ایرانی، برنامهریزی برای نقد کتابهای پژوهشگاه در دانشگاهای مختلف، دوباره توجه شود این کار باعث می شود جامعه دانشجویی، استادان و پژوهشگران بیشتری درگیر کتاب و کتابخوای شوند و همچنین پژوهشگاه میتواند در اثر این تعامل حوزههای جدید پژوهشی حوزه آموزش عالی ایران را برای مطالعه و تحقیق در پژوهشگاه شناسایی کند.
دفعات مشاهده: 216 بار |
دفعات چاپ: 40 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر