EN fa

پنجم آبان ۱۴۰۵ مهدی ماحوزی، پژوهشگر و استاد ادبیات فارسی دارفانی را وداع گفت

 | آخرین بروزرسانی: 1405/8/6 | 


دکتر مهدی ماحوزی، متولد
۱۲ آذر ۱۳۱۴ در دشتستان، از پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی بود که در حوزه‌ شرح و بررسی متون کلاسیک و پژوهش درباره‌ ادبیات فارسی فعالیت داشت. او خواهرزاده علی دشتی، نویسنده و سیاست‌مدار معاصر، بود و در معرفی و انتشار شماری از آثار او نقش داشت.

به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر دکتر مهدی ماحوزی، از پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی که در حوزه‌ شرح و بررسی متون کلاسیک و پژوهش درباره‌ ادبیات فارسی فعالیت و با مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی همکاری داشت، پنجم آبان ماه، دار فانی را وداع گفت.
ماحوزی تحصیلات دانشگاهی خود را با دریافت مدرک کارشناسی فلسفه و علوم تربیتی از دانشگاه تهران آغاز کرد. او از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۸ عضو هیئت علمی دانشکده‌ نفت آبادان بود و در آنجا تدریس می‌کرد. سپس تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تربیت معلم ادامه داد.
از جمله آثار او می‌توان به «فارسی عمومی»، «شرح مخزن‌الاسرار نظامی گنجوی»، «آتش اندر چنگ: گزیده‌ای از دیوان خاقانی شروانی» و «گزارش‌نویسی و آیین نگارش» اشاره کرد. او همچنین در انتشار و معرفی آثاری از علی دشتی، از جمله «نقشی از حافظ»، «قلمرو سعدی» و «پرده‌ی پندار»، نقش داشت.
مهدی ماحوزی در حوزه‌ پژوهش ادبی نیز مقالاتی درباره‌ حافظ، نظامی، خاقانی و دیگر موضوعات مرتبط با ادبیات فارسی منتشر کرده است. نام او در میان پژوهشگران و مدرسان ادبیات فارسی و مؤلفان کتاب‌های دانشگاهی این رشته ثبت شده است.
دکتر مهدی ماحوزی در آرامگاه خانوادگی که در امام‌زاده عبدالله شهرری دارند به خاک سپرده شد. زمان خاکسپاری متعاقبا اعلام می‌شود.

 




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 13 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر