چهارمین شماره فصلنامه تخصصی ارغواننامه با موضوع «انسان و ساحتهای او در عصر هوش مصنوعی»
| تاریخ ارسال: 1402/7/23 |
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و فناوری وزارت علوم، چهارمین شماره ارغواننامه با موضوع «انسان و ساحتهای او در عصر هوش مصنوعی» به همت پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و فناوری وزرات علوم و حمایت معاونت علوم انسانی، هنر و دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شد. ارغواننامه پژوهش نامهای در ساحت فرهنگ، علم و فناوری است که در هر شماره به موضوعی خاص در قالب اقتراح، گفتگو، جستار و یادداشت میپردازد. با توجه به اهمیت و فراگیری پدیده هوش مصنوعی، چهارمین ارغوان نامه به این موضوع اختصاص یافته است.
در سخن سردبیر این شماره آمده است: در این شماره از ارغواننامه به این طیف گسترده از نظرات دربارۀ ظهور هوش مصنوعی تا حد امکان پرداختهایم و تلاش کردهایم تا در میانۀ نظرات مثبتاندیشان و نگاههای منفی به پیامدهای ظهور هوش مصنوعی نشان دهیم که انسان و ساحتهای وجودی او در عصر هوش مصنوعی ممکن است دستخوش چه تغییراتی شود و این تغییرات احتمالی چه فرصتها و چالشهایی را پیشِروی انسان قرار خواهد داد.
با توجه به دستاوردهای جدید و جالبتوجه هوش مصنوعی، که اخیراً علاوه بر متخصصان توجه عامۀ مردم را به خود جلب کرده است، و از سوی دیگر با نظر به تلاشهایی که در کشور برای تهیۀ پیشنویس سند «نقشۀ راه توسعۀ ملی هوش مصنوعی» صورت گرفته است ارغواننامه بر آن شد با توجه به اهمیت موضوع، هوش مصنوعی را بهمنزلۀ یکی از مسائل پیشِروی جامعۀ ایران از مناظر مختلف، فلسفی، اخلاقی، اجتماعی، سیاست، آموزش، اقتصادی و هنری و نسبت هوش مصنوعی با فناوریهای دیگر مورد بررسی قرار دهد؛ زیرا بهنظر میرسد تمام متغیرهایی که در فصول مختلف این شماره مورد بررسی قرار گرفتهاند در عصر هوش مصنوعی دستخوش تغییرات معنایی عمیقی خواهند شد و بر ماست تا پیش از آنکه در میانۀ میدانی که نظم آن را شرکتهای فراملیتی و کشورهای ثروتمند تعیین میکنند، غافلگیر شویم در پی یافتن استراتژی و رهیافتی برای مدیریت ساحتهای مختلفمان باشیم، که البته این مهم بدون کمک اندیشمندان در رشتههای مختلف علوم انسانی میسر نخواهد شد.
در انتهای مجله نیز گزارش رویدادهای علمی و تازههای نشر مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی ارائه شده است.
علاقهمندان میتوانند نسخه مجازی مجله ارغواننامه را از طریق فروشگاهای اینترنتی فیدیبو و قیمت مناسب تهیه نمایند و همچنین نسخه چاپی این مجله نیز از طریق پست توسط انتشارات پژوهشگاه قابل ارسال میباشد. برای اطلاع بیشتر میتوانند شماره تلفن ۸۸۸۹۶۷۹۴ (آقای حمیدی) تماس حاصل نمایند.