کتابخانه
معرفی کتابخانه
راهنمای استفاده از کتابخانه
تاریخچه
کتابخانه مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در بهمن ماه سال ۱۳۸۷ با هدف پشتیبانی فعالیتهای پژوهشی و آموزشی مؤسسه از طریق تأمین نیازهای اطلاعاتی اعضای هیأت علمی، کارشناسان و سایر کاربران و ارتقاء سطح علمی جامعه استفاده کننده فعالیت خود را در حوزههای تخصصی مؤسسه آغاز نمود. در حال حاضر فعالیتهای کتابخانه شامل گزینش، فراهمآوری منابع و سازماندهی و دسترسپذیر کردن منابع بوده و با سه سال سابقه فعالیت و در راستای اهداف بلندمدت کتابخانه برای نیل به مرجعیت و تبدیلشدن به یکی از مراکز تخصصی منابع علمی در حوزههای مطالعاتی مؤسسه حرکت نموده و آماده ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بر اساس آییننامه میباشد. با شروع به کار کتابخانه مدیریت آن به اداره خدمات پژوهشی واگذار شد و سرکار خانم اسمعلیزاده مسئولیت کتابخانه را بر عهده داشتند. و در حال حاضر کتابخانه مؤسسه زیر نظر معاونت پژوهشی و آموزشی اداره میگردد و از خرداد ماه ۱۳۹۰ جناب آقای سیدعلی فاطمی مدیریت کتابخانه را بر عهده دارند.
اهداف و وظایف
هدف؛ گردآوری منابع علمی و اشاعه اطلاعات در جهت تقویت و ارتقاء برنامههای پژوهشی و آموزشی در راستای اهداف و رسالتهای مؤسسه، فراهم آوردن کردن منابع علمی چاپی و الکترونیکی مورد نیاز برنامههای پژوهشی و آموزشی مؤسسه، سازماندهی منابع بهمنظور تسهیل در امر دسترسی مراجعان، راهنمایی مراجعان برای یافتن منابع اطلاعاتی مورد نیاز و ارایه خدمات مرجع، اعمال نظامهای خودکار در امر کتابداری و اطلاع رسانی جهت تسریع در ذخیره و بازیابی اطلاعات و انجام امور مراجعین، برقراری ارتباط با مراکز مشابه در داخل و خارج کشور بهمنظور همکاری بین کتابخانهای، فراهم کردن شرایط مناسب مطالعه و تحقیق، تقویت منابع مرجع و مواد غیر چاپی، معرفی منابع اطلاعاتی
خدمات
جستجوی منابع کتابخانهای، تهیه منابع علمی الکترونیکی، سفارش و خرید منابع کتابخانهای اعضای علمی و هیأت علمی مؤسسه، خرید هر ساله سفارشات اعضای علمی و هیأت علمی مؤسسه از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برقراری ارتباط و همکاری با کتابخانهها و سایتهای علمی مرتبط، گزارش آماری منابع موجود کتابخانه، نمودارهای آماری منابع موجود در کتابخانه تا خرداد ۱۳۹۳
چشم انداز آینده
در راستای اهداف بلندمدت کتابخانه برای نیل به مرجعیت و تبدیلشدن به یکی از مراکز تخصصی منابع علمی در حوزههای مطالعاتی مؤسسه، موارد زیر در اولویت فعالیتها قرار دارد.
– ایجاد کتابخانه تخصصی دیجیتال و گویا
– فعال کردن و تأمین منابع دیجیتال متناسب با حوزههای مطالعاتی مؤسسه
– بازبینی در آیین نامه کتابخانه متناسب با نیازها و شرایط جدید
– تهیه نرم افزار نمایه
– قابلیت استفاده از نرم افزار MRP, SPSS, SAS و … در محیط کتابخانه
– اتصال به منابع و پایگاههای اطلاعاتی بیرون از مؤسسه از طریق اینترنت (پایگاههای SID، CIVILICA، magiran و… و طرحهای غدیر، امین، دانشیار و دیگر موارد)
– افزایش منابع کتابخانهای
ساعت کار کتابخانه از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۸-۱۶ است.
نشانی ایمیل برای مکاتبات: library@iscs.ir
تلفن: ۲۲۵۷۰۷۷۷- ۰۲۱ داخلی ۲۰۹
نمابر: ۲۲۵۷۰۷۲۲
علاقهمندان میتوانند با هماهنگی با معاونت پژوهشی و آموزشی از کتابهای موجود در محل کتابخانه استفاده کنند و با توجه به تخصصي بودن این امکان بدون هماهنگی میسر نیست و هم چنین امکان امانت و خروج کتابها از مؤسسه تنها برای اعضای مؤسسه فراهم است.
با توجه به محدودیت فضای کتابخانه و عدم امكان امانت گرفتن کتاب برای عموم علاقهمندان امکان کپی کردن کتابها با هماهنگی مسئول کتابخانه وجود دارد اما مراجعهکنندگان تنها میتوانند از طرحهای پژوهشی و پایاننامهها یادداشت بردارند.
همچنین مراجعهکنندگان میتوانند از پایگاههای اطلاعاتی بینالمللی متنوع در حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مانند Sage , Eric, Tandfonline ,Jstor Elsevier و … با پرداخت هزینه اندک استفاده کنند.
جستوجوی کتاب
بیشترین جستجو
تازه ترین عناوین
کتاب های پیشنهادی

نوشتن دیدگاه