جست‌و‌جوی همه منابع

نسرین جزنی
23000
1386

دیباچه\r\n\r\nتوسعه کارآفرینی خواه در مفهوم ایجاد فرصتهای شغلی و خواه در مفهوم فراهم آوردن تواناییها و قابلیتهای مختلف در افراد برای ورود به حوزه‌های گوناگون، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در سیاست‌گذاریها و برنامه‌ریزیهای آتی محسوب می‌شود. تلازم کارآفرینی با نوآوری و خلاقیت و نقش مؤثر آن در جریان اشتغال‌زایی، تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغال مولد اهمیت مطالعات و تحقیقات معطوف به کارآفرینی را تقویت نموده است.\r\n\r\nاز طرف دیگر، فقدان فرصت شغلی مناسب برای قشر تحصیلکرده و نخبگان جامعه، توسل به راهکارهای توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه‌ها را ایجاب می‌کند. به نظر می‌رسد این مهم در صورتی محقق می‌شود که در متون علمی، آموزشی و تخصصی دانشگاهی، مبانی کارآفرینی ملحوظ گردد ودانش دانش‌آموختگان نیز با نیازها وضرورت‌های جامعه تطابق بیشتری ‌یابد.\r\n\r\nکتاب «کارآفرینی دانش‌آموختگان دانشگاهی» حاصل پژوهشی است که دغدغه‌ اصلی آن شناخت فرصتها و امکانات موجود در کشور برای اشتغال از طریق کارآفرینی یا خود‌اشتغالی فارغ‌التحصیلان دانشگاههاست. این اثر از جمله پژوهشهایی است که در چارچوب طرح «توسعه تحقیقات، علوم انسانی، اجتماعی و دینی و فرهنگی» آغاز و در این پژوهشکده تداوم یافته و به سامان رسیده است. در این مجال از تلاشهای صورت‌گرفته توسط همکاران گرامی دفتر برنامه‌ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات فناوری و اهتمام مدیر محترم گروه «توسعه علوم انسانی» جناب آقای علی خورسندی طاسکوه صمیمانه تقدیر و تشکر به عمل می‌آید.\r\n\r\nامید است حاصل ژرفکاوی وروشنگری علمی و فکری این پژوهشکده در ابعاد و لایه‌های فرهنگ علمی و دانشگاهی، زمینه توسعه و نوسازی فرهنگی و اجتماعی را فراهم آورد و بتواند در فرآیند شکل‌گیری گفتمان بومی متناسب با هویت ملی، ارزشها ، نگرشها‌، خواسته‌ها و بایسته‌ها، به طور مؤثر ایفای نقش کند.