جست‌و‌جوی همه منابع

«جامعه‌پذیری دانشگاهی رویکردها و فرایندها» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کتاب «جامعه‌پذیری دانشگاهی رویکردها و فرایندها» تالیف سید هادی مرجائی به همت انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منتشر شده است. به تعبیر مولف کتاب «جامعه پذیری دانشگاهی رویکردها و فرایندها» حاصل کنکاش های نظری پانزده سال گذشته وی در خصوص نظام جامعه پذیری دانشگاهی و ابعاد و فرایندهای آن است. این اثر می‌تواند تا حدودی همچون نورافکنی نظری بخش‌هایی از فرایندهای پنهان نظام دانشگاهی را برای سیاستگذاران، برنامه‌ریزان، مدیران دانشگاهی و همچنین دانشگاه پژوهان روشن کند. هدف اصلی این کتاب بازخوانی رویکردهای نظری در خصوص جامعه‌پذیری دانشگاهی و معرفی ابعاد، فرایندها و عناصر دخیل در این نظام و پیامدهای آن در دوره‌های گوناگون دانشگاهی به منظور پشتیبانی مطالعات دانشگاه پژوهان و مطالعات مرتبط با نظام آموزش عالی است.

مرجایی در قسمت دیگری از کتاب از جامعه‌پذیری دانشگاهی را به عنوان جعبه سیاه دانشگاه یاد می‌کند و معتقد است که بازخوانی رمز و رموز آن، به منظور شناخت لایه‌های درونی نظام آموزش عالی، بسیار حیاتی است. سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت دانشگاهی نیاز به اطلاعات کارشناسی و پایش‌های مداوم و طولی از وضعیت نظام جامعه‌پذیری دانشگاهی دارد.

این کتاب در سه فصل تنظیم شده است، در فصل اول رویکردهای نظری شامل تعاریف، مراحل، ابعاد و فرایندهای جامعه‌پذیری آمده است. در فصل دوم تحولات در نظریه جامعه‌پذیری دانشگاهی، ویژگی‌های چارچوب تغییر یافته برای جامعه‌پذیری دانشجویان دکتری، فرهنگ نهادی دانشگاه و جامعه‌پذیری بررسی شده است. در فصل سوم پیامدهای جامعه‌پذیری آمده است.

نویسنده در تعریف جامعه‌پذیری دانشگاهی آورده است: جامعه‌پذیری دانشگاهی فرایندی است که زمینه را برای درونی‌سازی هنجارها و ارزش‌های مربوط به دانشگاه و تحصیلات عالی فراهم می‌سازد. در بستر چنین روندی که جزء وظایف ذاتی نظام دانشگاهی است، در عین حال که یادگیری صورت می‌پذیرد، فرهنگ دانشگاهی که نحوه تعامل کنشگران دانشگاهی (شامل استاد، دانشجو، کارکنان و مدیران) با یکدیگر است نیز فراگرفته شده و به تدریج در کنشگران درونی می‌شود. اثر حاضر تلاش نموده که نظام جامعه‌پذیری دانشگاه‌ها را به عنوان درونی‌ترین لایه در آموزش عالی، بیشتر از جنبه نظری مورد کنکاش و رمزگشایی قرار دهد.

کتاب  «جامعه پذیری دانشگاهی رویکردها و فرایندها» تالیف سید هادی مرجائی، توسط انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با همکاری موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در ۱۷۲ صفحه و با شمارگان ۱۲۰۰ نسخه با قیمت ۹۴۰۰ تومان در پاییز ۱۳۹۶ منتشر و روانه بازار نشر شد.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به این مراکز فروش این کتاب را تهیه کنند؛

دفتر فروش پژوهشکده : خیابان پاسداران، خیابان شهید مومن‌نژاد (گلستان اول)، شماره ۱۲۴، تلفن: ۲۲۵۷۰۷۷۷، ۲۲۵۷۰۶۶۶، داخلی ۲۰۹

انتشارات خوارزمی:  تهران خیابان انقلاب اسلامی بین ۱۲ فروردین و فخر رازی شماره ۱۲۶۸- شماره تلفن ۶۶۴۰۶۲۷۳-۶۶۴۰۰۷۰۶

کتاب مهربان:  خیابان انقلاب اسلامی، بین ۱۲ فروردین و اردیبهشت کتابفروشی نشر بازرگانی تلفن: ۶۶۹۵۳۴۷۵