روایت‌های کرونایی پژوهشگران

پژوهشگر گرامی سلام

لطفاً در ابتدای روایت خود، موضوع پژوهش و محل فعالیت پژوهشی خود را و بطورکلی مشخصاتی که می‌تواند گویای ویژگی‌های انضمامی روایت شما باشد ذکر کنید.

خواهشمند است در روایت خود، قالب جستار یا داستان را بدون پرداختن به زمینه‌های تخیلی با مواردی چون ۱- موضوع روایت ۲- مواجهه شما با مشکل ۳- واکنشی که شما یا دوستانتان در مواجهه با آن مشکل داشته‌اید ۴- بازخورد دیگران به مشکل شما و ۵- راه حل پیشنهادی‌تان انتخاب کنید. لازم است محور این روایت، «میدان دانشگاه» باشد و میدان‌های دیگر اعم از خانواده یا محیط کار یا غیره – در صورت وجود- در نسبت با این میدان اصلی در روایت شما دیده شود.

دسته بندی: گفت‌و گو

دیدگاه ها

1. افشین سروری - مصطفی رحیم نژاد

افشین سروری عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه
    مصطفی رحیم نژاد عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی
    دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

پژوهش در جهت تولید و رفع نیاز جامعه به الکل طبی

در بهمن¬ماه سال ۱۳۹۸ بیماری نو پدید با عنوان “کرونا” ظهور پیدا کرد خیلی سریع کل کره خاکی را فرا گرفت. کرونا زندگی انسان¬ها را از همه لحاظ تحت تاثیر قرار داد که دانشگاه¬ها نیز مستثنی از تاثیر کرونا نبودند. به اجبار کرونا سیستم آموزشی دانشگاه ملزم به تغییر سریع از آموزش حضوری به آموزش مجازی گردید. از یک طرف مشکلاتی که کرونای منحوس در زندگی روزمره ایجاد کرده بود و از طرف دیگر مشکلات تغییر در شیوه آموزشی از جمله عدم وجود زیرساخت¬های سخت افزاری و نرم¬افزاری کافی، عدم آشنائی و آمادگی مناسب اساتید با محیط آموزش مجازی و … سخت زندگی اعضای هیات علمی دانشگاه¬ها را تحت تاثیر قرار داده بود.
    در این شرایط سخت و طاقت فرسای روحی و روانی وکمبود مواد و وسایل بهداشتی از جمله مواد ضد عفونی کننده برای پیش گیری از این بیماری، اعضای هیات علمی دانشگاه بعنوان پیشگامان علمی را بر آن داشت تا در جهت رفع نیازمندی های ضروری جامعه گام¬های موثری بردارند.
    دو عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز در اسفندماه ۱۳۹۸ تیم تحقیقاتی جهت تولید الکل طبی تشکیل دادند. پس از تشکیل هسته اولیه تیم تحقیقاتی تولید الکل طبی، مطالعات کتابخانه ای و امکان سنجی تولید آن در دانشگاه صورت پذیرفت. نتایج مطالعات کتابخانه¬¬ای تیم پژوهشی بیانگر توانمندی تولید الکل طبی در دانشگاه بود.
    تیم تحقیاتی در ۲۸ اسفدماه به مسئولین دانشگاه اعلام آمادگی جهت تولید الکل طبی را نمودند. ریاست دانشگاه پس از اعلام آمادگی تیم تحقیقاتی، به معاون پژوهشی اعلام داشت که همکاری کامل با تیم صورت گیرد. معاون پژوهشی دانشگاه در عرض یک روز هماهنگی¬های لازم با بخش های اداری و آزمایشگاهی را انجام داده و تیم تحقیقاتی وارد فاز آزمایشگاهی شدند. تیم تحقیقاتی فاز آزمایشگاهی را در آزمایشگاه تحقیقاتی خویش آغاز نمودند.
    از ۲ فروردین ۱۳۹۹ انجام آزمایش های مقدماتی با فعالیت شبانه¬ روزی تیم تحقیقاتی شروع گردید و در کوتاه¬ترین زمان ممکن، تولید الکل از مواد قندی با مخمر ساکرومایسیس حاصل گشت. بهینه¬ سازی شرایط واکنش تخمیر در فاز آزمایشگاهی صورت گرفت. پس از بهینه¬ سازی شرایط انجام واکنش، گروه وارد فاز تولید الکل طبی در مقایس بزرگ شد. کمبود فضا و امکانات در آزمایشگاه¬های تحقیقاتی جهت تولید در مقایس بزرگ سبب شد که گروه تصمیم به تغییر آزمایشگاه گیرد.
    فضا و امکانات مناسب آزمایشگاه آموزشی شیمی عمومی موجب شد که گروه ادامه فعالیت را در این آزمایشگاه انجام دهد. از ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۹ گروه در آزمایشگاه شیمی عمومی مستقر شده و تجهیز و راه¬ اندازی وسائل لازم جهت تولید الکل طبی صورت گرفت.
    در ۱۴ فروردین ماه گروه موفق شد ضمن دریافت تائیدیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بابل، خط تولید الکل طبی با توان تولید حداقل ۵۰ لیتر در روز را راه¬اندازی نماید. الکل طبی تولیدی روز اول در اختیار یکی از بیمارستان¬های شهرستان بابل قرار گرفت. اعضای تیم تحقیقاتی از اینکه تلاش¬های شبانه روزی آنها توانسته است مشکل کمبود الکل در بیمارستان را برطرف نمائید خوشحال شده و با تلاش بیش از پیش روند تولید را ادامه دادند.
    پس راه¬اندازی موفقیت آمیز خط تولید الکل طبی در دانشگاه، نیاز دانشگاه به این ماده تامین گردید و علاوه بر آن در بیمارستان¬ها و مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان بابل، مرکز معلولین نوشیروانی و در تعدادی از روستاهای محروم اطراف بابل توزیع گردید. از اواسط فروردین ۱۳۹۹ تا به امروز تامین الکل طبی دانشگاه، فروش الکل مورد نیاز کارکنان دانشگاه جهت استفاده در منزل و توزیع الکل در مراکز درمانی و بهداشتی شهر همچنان ادامه دارد.
    دکتر افشین سروری عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه، دکتر مصطفی رحیم نژاد عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، مژگان عشريه دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ، علی قاسمي و سيد علي موسوي دانشجويان كارشناسي مهندسي شيمي اعضای تیم تحقیقاتی می باشند.

پاسخ دادن