روایت‌های کرونایی دانشگاهیان

درباره این پرونده

با هدف فهم و تحلیل تحولات سریع مراکز آموزش عالی ایران در نتیجه مواجهه با شیوع کووید ۱۹ و تعطیلی حضوری کلاس‌های درس و انتقال بخش قابل توجهی از فعالیت‌های آکادمیک به فضای سایبری، این پرونده توسط معاونت پژوهشی و آموزشی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی تعریف شده است. امید است بازخوانی تحلیلی این پرونده نه تنها زوایای چندگانه این رخداد بزرگ را برای کنشگران دانشگاهی و مدیران مراکز آموزش عالی آشکار ‌سازد بلکه محققان را نیز در فهم آنچه روی داده است توانا ‌کند.

در این پرونده تلاش داریم علاوه‌بر ثبت روایت‌های کرونایی استادان و دانشجویان و مدیران و کارکنان مراکز آموزش عالی ایران و شنیدن خاطرات و تجربیات و مشکللات و موانع فعالیت آن‌ها، روایت‌های کرونایی پژوهشگران آکادمیک را نیز- اعم از آن‌ها که پروژه‌های تحقیقاتی خود را در کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها و میدان‌های دانشگاهی انجام می‌دهند و آن‌ها که به‌نحوی فعالیت‌های پژوهشی خود را به حوزه‌های صنعت و خدمات و اجتماع گره زده اما در شرایط شیوع کوید- ۱۹ نتوانسته‌اند آنچنان که باید با این محیط‌‌ها ارتباط داشته باشند- ثبت کنیم و بخوانیم و تحلیل کنیم.
علاوه‌براین، در این پرونده فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کنشگران دانشگاهی اعم از فعالیت در انجمن‌های دانشجویی و استادی، نشریات دانشجویی، کانون‌های صنفی، تولید و مصرف فرهنگی و موضوعات و مسائل اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است. ثبت و بازخوانی این تجربه‌ها می‌تواند علاوه‌بر تشریح وضعیت موجود، ابتکارات و خلاقیت‌های کنشگران دانشگاهی در شرایط تعطیلی حضوری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران را بر علاقه‌مندان عرضه دارد.
ثبت این روایت‌ها می‌تواند علاوه‌بر تهیه آرشیوی برای تقریر وضعیت آموزش عالی ایران در شرایط فعلی، مبنایی قدرت‌مند نیز برای تصمیم‌گیری‌های آینده فراهم کند. خاصه اینکه ثبت این تجربیات در شرایطی که دانشگاه‌های دنیا متأثر از تحولات تکنولوژیک در انقلاب صنعتی چهارم و توسعه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء و بیگ‌دیتا متوجه تغییرات عمده است می‌تواند چشم‌اندازهایی را پیش‌روی محققان و سیاستگذاران قرار دهد.

لازم است علاقه‌مندان به ثبت روایت‌های کرونایی خویش و یا حتی آشنایان و همکاران خود، حسب موضوع و نوع فعالیت در عرصه آموزش عالی، صفحه مربوطه را انتخاب کرده و روایت موردنظر را در صفحه مربوطه ثبت کنند. این روایت‌ها پس از تأیید توسط مدیریت پرونده، در صفحه مربوطه بارگزاری خواهد شد تا در معرض مطالعه سایر علاقه‌مندان قرار گیرد.

در پایان، روایت‌های برجسته و تحلیل آن‌ها در قالب کتاب و سمیناری ویژه عرضه خواهد شد.

روایت‌های استادان
روایت‌های پژوهشگران