پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، بازوی فکری وزارت علوم است

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، به نقل از وزارت علوم، دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز سه شنبه در بازدید از پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و دبیرخانه جشنواره فارابی و در جمع مدیران، اعضای هیئت علمی و کارکنان این پژوهشکده اظهار کرد: مراکز پژوهشی که خارج از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت دارند باید بازوان مطالعاتی و مشاوره‌ای مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور باشند چرا که ضرورت وجودی این مراکز انجام کار تخصصی و کمک به تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در کشور است.

به گفته وزیر علوم، جشنواره بین‌المللی فارابی فرصت مغتنمی برای معرفی و شناساندن فرهیختگان، پیشکسوتان و انتقال تجربه‌های علمی و گرانقدر آنان به نسل جوان است.

وی تصریح کرد: اعتقاد دارم پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های کشور باید هم مسأله‌محور باشند و هم تخصصی کار کنند.

دکتر غلامی، افزود: در درون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علاوه بر اینکه باید به دستاوردها توجه ویژه کنیم، قطعاً وظیفه تحقیق و توسعه حوزه‌های علمی را نیز بر عهده داریم؛ بحث مهم آینده‌پژوهی در هر زمینه و رشته‌ای است که قاعدتاً مراکز مختلف از جمله مراکز پژوهشی علوم انسانی و اجتماعی این کار را به خوبی انجام داده و خواهند داد.

به گفته وی، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، بخشی از حوزه و بازوی فکری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و باید از ظرفیت‌های خود در جهت بررسی زمینه‌های کاری، مأموریت‌ها و مسئولیت‌های وزارت علوم استفاده کنند.

وزیر علوم بیان کرد: مدیران ما در سیاست‌گذاری، اجرا و آینده‌نگری نیاز دارند که بخش فکری فارغ‌البال و تخصصی در کنار آنها باشد تا بتوانند به صورت مستمر تغذیه فکری برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و تصمیم‌گیری‌های درست‌تر ارائه کنند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم در یک مقطع زمانی قرار گرفته که نیاز است تصمیمات مهمی را اخذ کند؛ در مباحثی چون تحول در حوزه آموزش عالی، ساماندهی آموزش عالی و ورود به دانشگاه‌های نسل جدید، باید مباحث فرهنگی و اجتماعی را در کنار برنامه‌ها مورد توجه قرار دهیم. انتظار داریم که این امر در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و سایر مراکز پژوهشی و گروه‌های علمی مستقر در دانشگاه‌ها انجام شود.

دکتر غلامی بیان کرد: در حوزه فناوری و توسعه مبتنی بر فناوری‌های جدید، نقش مهمی را برای دانشگاه‌ها تعریف کرده‌ایم که نیاز است به بحث‌های فرهنگی و اجتماعی آن نیز توجه شود. آنچه امروز انتظار آن است که تلاش‌های تحقیقاتی و مطالعاتی به کاربست برسد و مورد توجه قرار گیرد و قطعاً برای برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران تأثیرگذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه در کشور از ظرفیت‌های علمی بسیار خوبی برخورداریم، افزود: همه باید تلاش کنیم در مسیر برنامه‌ریزی، مدیریت، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، این ظرفیت‌ها علمی را در جایگاه خود قرار دهیم و نهادینه سازیم.

به گفته وزیر علوم، در علوم انسانی و اجتماعی گفتمان‌های گسترده و متعددی در دوره‌های معاصر بخصوص در ۲۵ سال گذشته شکل گرفته و ارائه شده است؛ لذا آنچه می‌تواند چاره‌ساز و مؤثر باشد هم‌فکری، هم‌افزایی و هم‎‌گرایی متخصصان و دانشمندان این حوزه است.

وی تصریح کرد: مجموعه علوم انسانی و اجتماعی، مسئولیت‌های اجتماعی خاص و مهمی برعهده دارند که به لحاظ تخصصی و آینده‌نگری امید است بیش از گذشته به آن توجه داشته باشیم؛ مطالعات بسیار خوبی در این حوزه انجام شده و نیاز است نتایج آن به مدیران و تصمیم‌گیران در حوزه‌های علوم، تحقیقات و بخش‌های فرهنگی و دانشجویی منتقل شود.

دکتر غلامی خاطرنشان کرد: وزارت علوم تلاش کرده در سطوح مختلف بین محققان، اساتید و مسئولان اجرایی ارتباط برقرار کند؛ تشکیل «خوشه‌های علمی» و نشست اخیر با معاون اول رئیس جمهوری نمودی بود تا دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، دیدگاه‌ها و نظرات خود را به مسئولان ذیربط منتقل کنند.

به گفته وزیر علوم، دیوار میان مسئولان و صاحبان فکر و اندیشه فرو ریخته و باید این ارتباطات نهادینه شود.

وی با اشاره به بازدید کوتاه خود از نمایشگاه ارائه دستاوردهای پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: به لحاظ موضوعی و برون‌داد، ظرفیت‌های علمی موجود در این پژوهشکده قابل توجه است.

دسته بندی: اخبار